De parcoursbouwers van de KlimClassic zijn de laatste dagen druk doende met het narijden van het parcours. Een vaste gewoonte, om zeker te weten dat de deelnemers straks tijdens de tocht niet voor verrassingen komen te staan, zoals bijvoorbeeld nog niet eerder bekende wegwerkzaamheden. Tijdens deze laatste inspectie kwamen zij een aantal onverwachte knelpunten tegen. Reden om het parcours op een aantal punten te verleggen.

“Besloten is om de route aan te passen, veiligheid gaat immers boven alles. In de tocht die de deelnemers op Hemelvaartsdag voorgeschoteld krijgen, willen we daarnaast zorgen dat de ze de mooiste routes kunnen rijden. We maken daarom de 160 km iets langer, namelijk 170 km. Zonder deze extra kilometers missen we mooie beklimmingen en dat zou voor de KlimClassic zonde zijn”, aldus de parcoursbouwer.

Dit betekent 10 km extra fietsplezier. Voor deelnemers voor wie deze extra tien kilometer te pittig zijn, bestaat natuurlijk de mogelijkheid om op de dag zelf voor de 110 km te kiezen. Dit hoeft niet vooraf te worden aangegeven.

Bekijk het vernieuwde parcours

Hoogteprofiel 170 km

Hoogteprofiel 110 km