klimclassic-merlijnsphotography-5385

5 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE KLIMCLASSIC

Het is bijna tijd voor de toertocht met vele uitdagende beklimmen, de Klimclassic. Op Hemelvaartsdag 18 mei kunnen alle fietsliefhebbers weer deelnemen aan twee verschillende afstanden door de prachtige omgeving van de Belgische voerstreek en de Ardennen. Om ervoor te zorgen dat je een onbezorgde tijd tegemoet gaat, hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet!

1 GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Voordat je van start gaat kun je je thuis al voorbereiden. Natuurlijk is de KlimClassic volledig verzorgd dus hoef je niet veel zelf te regelen.

Zorg wel dat je ‘s ochtends naar de start komt met je fiets, je fietsoutfit aan en natuurlijk je helm. Check van tevoren ook het weer, zodat je weet in welke omstandigheden je gaat rijden. Daarnaast ontvangen alle ingeschreven deelnemers de gpx-bestanden van de routes, zodat je deze kunt laden in je fietscomputer.

Ook is het handig om je bidon thuis alvast te vullen met water of sportdrank voor de eerste kilometers. Vertrek op tijd van huis en plan van tevoren de route naar het startpunt in Maastricht. Heb je de startbescheiden thuis al ontvangen? Bevestig je stuurbordje dan alvast op je fiets.

2 ZORG VOOR HET JUISTE KLIMVERZET

De Klimclassic bevat een paar stevige kuitenbijters en lange beklimmingen die je niet moet onderschatten. Zorg er daarom voor dat je het juiste klimverzet op je fiets hebt zitten. Hierdoor verlopen de beklimmingen wat soepeler voor je. Bekijk ook alvast de routekaart, waardoor je van tevoren al weet wat je te wachten staat.

Het is ook slim om je inspanning te verdelen over het verloop van het parcours. Ga niet al te hard van start en zorg ervoor dat je wat jus overhoudt voor de beklimmingen op de terugweg. De KlimClassic is een toertocht en geen wedstrijd dus je kan rustig je eigen tempo aanhouden.

3 CHECK JE MATERIAAL

De gehele route op beide afstanden bestaat voor een groot deel uit hellingen. Het is daarom voor de Klimclassic extra handig dat je het materiaal van je fiets van tevoren nog even checkt. Er zitten een aantal steile afdalingen in dus een extra check van de remmen kan geen kwaad. Ook is het wegdek van België niet overal even goed controleer daarom nog even de staat van je banden.

Mocht je onverhoopt toch een probleem krijgen, dan is er technische assistentie aanwezig. Het telefoonnummer staat op je stuurbordje.

4 NEEM DE RICHTLIJNEN DOOR VAN WE CARE ABOUT CYCLING

Ga veilig en respectvol om met elkaar en de omgeving. Zo wordt je deelname aan de Klimclassic nog leuker. Tijdens de Klimclassic maken we gebruik van de openbare weg. Houd je daarom aan de verkeersregels en toon respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden. Bewaar de verpakkingen van je sportvoeding en gooi deze weg bij de verzorgingsposten zodat we de prachtige omgeving waarin je fietst niet vervuilen.

De borden met vijf duidelijke pictogrammen staan ook op het evenemententerrein en de verzorgingsposten zodat je het niet vergeet. Jij wil toch ook probleemloos kunnen fietsen?

5 MAAK VOORAL VEEL PLEZIER!

Het belangrijkste van de toertocht is dat je veel plezier hebt. Geniet van de mooie omgeving en maak er een fantastische fietsdag van. Je gaat namelijk een sportieve prestatie neerzetten met je fietsvrienden!

Aan het einde van de rit krijg je een mooie medaille als herinnering aan deze mooie dag. Dan begint het genieten pas echt! Maak een gezellig einde van de dag met de andere fietsliefhebbers op het finishplein en praat na over deze unieke ervaring met een welverdiend drankje. Ultiem genieten dus!

Wij wensen je veel fietsplezier op 18 mei! 

Deel dit bericht

Meer nieuws