KC2

Goed weer en blije gezichten tijdens de KlimClassic 2023

Hemelvaartsdag 18 mei 2023 stond weer in het teken van klimmen. In alle vroegte verzamelden de vele enthousiaste toerfietsers zich bij het KlimClassic NH Hotel in Maastricht om van daaruit een uitdagende route vol beklimmingen te fietsen. Voor de start genoten de liefhebbers nog even van een kop barista koffie van Il Magistrale en vervolgens was het tijd om de klimuitdaging aan te gaan.

 

De routes waren dit jaar extra uitdagend want zowel de korte als de lang route waren dit jaar iets langer. De “korte” route kwam op 120 kilometer en de lange route op 190 kilometer. Met respectievelijk 1280 en 2450 hm was er ook aan hoogtemeters geen gebrek. Op de route van 120 km kregen de deelnemers 9 pittige beklimmingen te verwerken en de 190 km route was met 16 beklimmingen al helemaal een klimuitdaging!

 

Op een aantal beklimmingen werd flink gas gegeven. Via de We Are Cycling Strava Challenge gingen de deelnemers de strijd aan met hun fietsmaten en andere KlimClassic deelnemers. Naast af en toe afzien was het vooral genieten geblazen onderweg. Het zonnige fietsweer, de prachtige omgeving en bovenal de goede sfeer droegen er aan bij dat veel deelnemers met een grote glimlach op de fiets zaten.

Van al die kilometers en hoogtemeters krijg je wel honger. Gelukkig waren er onderweg diverse verzorgingsposten ingericht waar de deelnemers even konden bijkomen en hun energievoorraad weer konden aan vullen met koeken, fruit en de hoogwaardige sportvoeding van Amacx.

 

Na 120 of 190 km wachtte de deelnemers een warm welkom in Maastricht. Bij de finish ontvingen de deelnemers een welverdiende medaille en vervolgens was het tijd om lekker na te genieten op het gezellige finishplein.

 

De organisatie kijkt terug op een geslaagde 18e editie van de KlimClassic en ziet de deelnemers graag terug bij de andere We Are Cycling toertochten die dit jaar plaats zullen vinden. Kijk op www.wearecycling.nl voor de volledige kalender.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Geen klimClassic in 2024 wegens parcoursuitdagingen

Tot onze spijt zal er in 2024 geen KlimClassic plaatsvinden wegens parcoursuitdagingen. Klik hier om het volledige bericht te lezen