Event info

Fiets op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 meet met dé klimklassieker van het voorjaar! Tijdens de 19e editie van de KlimClassic zullen kilometers maar vooral ook hoogtemeters overwonnen moeten worden!

Deze gezellige en compleet verzorgde toertocht start en finisht in Maastricht. De attractieve routes van 120 en 190 km gaan door de grensregio en de Belgische Ardennen en zitten vol met uitdagende beklimmingen.

Blijf na de finish ook zeker nog even hangen op het finish feest. Op het finish feest zijn stands van onze partners, is er muziek en geniet je van een heleboel gezelligheid. De perfecte gelegenheid om verhalen uit de wisselen met je fietsvrienden.

Goed voorbereid

Waar kan ik mijn fiets stallen?
Bij start-finish kun je je fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling. Hou onderweg en op de verzorgingsposten zelf je fiets in de gaten of gebruik een fietsslot.

Wordt mijn startbewijs ook verstuurd naar een adres in het buitenland?
Heb je een adres buiten Nederland opgegeven bij je inschrijving? Dan wordt je startbewijs niet thuisgestuurd. De envelop met startbescheiden kun je dan ophalen bij de helpdesk op het evenemententerrein.

Kan ik ook op de E-bike meedoen?
Jazeker, ook e-bikes zijn welkom. Hou er wel rekening mee dat de verzorgingsposten ingericht zijn op racefietsers. Er zijn bijvoorbeeld geen oplaadpunten voorzien. Verder geldt er voor alle deelnemers een helmplicht, dus ook voor e-bikers. 

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het wielerfestival vast te leggen. Ook zal er een aftermovie gemaakt worden. Na afloop van de tocht vind je de foto’s op onze Facebookpagina.

Deelnemersfotografie
Ook zullen er onderweg fotografen van Marathon Photos aanwezig zijn om foto’s van de deelnemers te maken. Deze kun je achteraf bekijken en bestellen via Marathon Photos Live.

Kan ik de GPX bestanden van de routes downloaden?
In de week voorafgaand aan het evenement ontvangen alle ingeschreven deelnemers van ons de laatste informatie per mail. In deze mail ontvang je ook een link naar de GPX bestanden van de routes.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar.

Na de finish
Na afloop van het evenement nodigen we je graag uit om na te genieten op het finish feest.  Op het finish feest zijn stands van onze partners, is er muziek en geniet je van een heleboel gezelligheid. De perfecte gelegenheid om verhalen uit de wisselen met je fietsvrienden.

Programma woensdag 8 mei

TijdActiviteit
16.30 – 20.00 uurAfhalen startbescheiden

Programma donderdag 9 mei

TijdActiviteit
7.00 – 9.30 uurAfhalen startbescheiden
7.45 – 9.00 uurStartwaves 190 km
8.30 – 9.45 uurStartwaves 120 km
18.00 uurSluiting finish

Onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat zijn de routes?
Klik hier voor alle informatie over de routes.

Hoe laat kan ik starten?
De start zal plaatsvinden in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke startwave je wilt starten.

Startwave wijzigen
Wil je wijzigen van startwave, dan kun je dit zelf aanpassen in jouw dashboard, mits de gewenste wave nog niet is uitverkocht.

Waar kan ik mijn stuurbordje ophalen?
Heb jij bij het inschrijven gekozen voor startbescheiden ophalen? Dan kun je deze ophalen bij de start van het evenement. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een email met meer informatie.

Wanneer wordt mijn stuurbordje thuisbezorgd?
Heb je bij het inschrijven ervoor gekozen om jouw stuurbordje thuisbezorgd te krijgen. Dan kun je deze in de week voorafgaand aan het evenement op het door jou ingevulde adres verwachten. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen via jouw dashboard.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het stuurbordje, deze dient de koper van het stuurbordje te betalen om het stuurbordje op naam te zetten.

Hoe bereik ik het evenemententerrein?
De KlimClassic start en finisht bij het NH Hotel in Maastricht. Het adres is Forum 110 in Maastricht.

Overnacht in het NH Hotel of zorg dat je bijtijds van huis vertrekt zodat je op tijd kunt starten.

Met de trein
Station Maastricht-Randwyck ligt op 250 meter van de start en Maastricht Centraal Station op 2,5 km fietsen.

Met de auto
A2 – afrit 55, volg de borden MECC, Het MECC is gelegen naast het NH Hotel Maastricht.

Parkeren Start- Finish (P2 & P4)
KlimClassic deelnemers kunnen op de dag van het evenement (9 mei) parkeren tegen een gereduceerd tarief van €8,- per dag op de MECC parkeerterreinen P2 en P4. Volg de borden MECC, verkeersregelaars begeleiden je naar de parkeerterreinen. Let op: er kan alleen met pin betaald worden!

Voor parkeren langs de weg geldt het normaal geldende tarief. We raden aan om gebruik te maken van de officiële parkeergelegenheden. Parkeer niet op een grasveld of groenstrook. U riskeert hiermee een hoge boete.

De Strava Challenge is een competitief element waarbij je op basis van Strava tegen mede fietsers kunt strijden op een aantal uitdagende Strava klimsegmenten op het parcours!

  • Côte des 36 Tournants (op de 190 km)
  • Bois des Moines (120 en 190 km)
  • Hallembaye (terugweg 120 en 190 km)


Daag jezelf en je vrienden uit. Ben jij tijdens de KlimClassic de snelste man of vrouw op een van de geselecteerde segmenten? Dan krijg je na afloop een tof We Are Cycling winnaarspakket thuisgestuurd!

Hoe doe je mee?
Deelnemen is heel simpel. Word lid van onze We Are Cycling Strava club, geef tijdens de KlimClassic vol gas op de geselecteerde beklimmingen en zet na afloop je rit openbaar op Strava. We maken de winnaars bekend in de week na de KlimClassic.

Is technische assistentie aanwezig?
Heb je onderweg problemen met je fiets of ondersteuning nodig? Dan kun je beroep doen op het noodnummer. Dit nummer staat op de infokaart die je bij jouw startbescheiden ontvangt. De organisatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe om je te helpen. Let wel op, zorg ervoor dat je fiets in goede staat is als je aan de start verschijnt.

Wat is een toertocht?
De KlimClassic is een recreatieve toertocht. Het is dus geen wedstrijden en daarom is er ook geen tijdsregistratie. Deelname aan deze compleet verzorgde toertocht is mogelijk voor ieder niveau. Er zijn verschillende afstanden, zo is er voor iedere deelnemer een uitdagende afstand en parcours. Bekijk onze wat is een toertocht pagina voor meer informatie.

Zijn er verzorgingsposten onderweg?
We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 a 50 km een verzorgingspost waar je even rustig bij kunt komen en je energieniveau een boost kunt geven met o.a. koeken, vers fruit, sportdrank en hoogwaardige sportvoeding van Amacx.

Verzorgingspost 1: Awans
Op de routes van 120 en 190 km
Open van 8.30 – 12.05u

Verzorgingspost 2: Amay
Op de route van 190 km
Open van 9.45 – 13.30u

Verzorgingspost 3: Flémalle
Op de routes van 120 en 190 km
Open van 09.45 – 16.00u

De finish in Maastricht sluit om 18.00u

Do you care about cycling?
Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.

 

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt op de dag zelf nog kiezen welke afstand je gaat rijden. Dit hoef je niet door te geven aan de organisatie.