parcours-kc

PARCOURS KLIMCLASSIC 2023 DEFINITIEF

Het parcours voor de aankomende KlimClassic op Hemelvaartsdag 18 mei 2023 is definitief vastgesteld. In goed overleg met de Belgische gemeenten heeft ons parcoursteam enkele aanpassingen gedaan aan het parcours.

De routes zijn nog net zo mooi als vorig jaar en bevatten dezelfde uitdagende beklimmingen in de Belgische Voerstreek en Ardennen. Je beleeft dit jaar iets langer fietsplezier, want zowel de korte als lange route bevatten dit iets meer kilometers t.o.v. voorgaande jaren. De korte route komt dit jaar op 120 kilometer en de lange route op 190 kilometer.

Vanuit Maastricht gaat het parcours over autoluwe wegen richting België. Zodra de grens gepasseerd is staan de eerste beklimmingen al op het programma. Maar liefst 8 beklimmingen, waaronder de Rue de Garage, Hallembaye, Côte des Béguines en Bois des Moines zitten zowel in de korte als lange route. Voor de deelnemers van de 190 kilometer is er een extra lus met 7 uitdagende beklimmingen uitgezet waaronder de Côte des 36 Tournants, Mur d’Amay en Thier du Moulin.

Bekijk het volledige parcours en de beklimmingen op deze pagina.

AFSTAND WISSELEN

Weet je nog niet helemaal zeker welke afstand je wilt rijden? Geen probleem! Het wijzigen van de afstand kan nog op de dag zelf en je hoeft dit niet door te geven aan de organisatie.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Geen klimClassic in 2024 wegens parcoursuitdagingen

Tot onze spijt zal er in 2024 geen KlimClassic plaatsvinden wegens parcoursuitdagingen. Klik hier om het volledige bericht te lezen